Putin: Donbas, Hersonska i Zaporoška oblast nastaviće se razvijati u sastavu Rusije

Prema Putinovim rečima, on ne sumnja da će se situacija u novim regionima zemlje promeniti na bolje i postati stabilna.

30.05.2024. 18:29
  • Podeli:
putin reuters (2)-65fed379e5886.webp Foto: Reuters

Situacija u Donbasu će se popraviti, region će se razvijati u sastavu Rusije, saopštio je predsednik Vladimir Putin.

"I Donjeck, Donjecka (Narodna) Republika, Lugansk, Hersonska oblast, Zaporoška oblast. Sve će se razvijati unutar Rusije, Ruske Federacije, unutar naše zajedničke velike porodice. Sve će stati na noge", rekao je šef države na video-konferenciji sa porodicama odlikovanim Ordenom roditeljske slave.

Prema Putinovim rečima, on ne sumnja da će se situacija u novim regionima zemlje promeniti na bolje i postati stabilna.

Istakao da je zajednički cilj Rusije bezbednost građana Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), kao i Zaporoške i Hersonske oblasti i nagovestio da će zemlja to postići.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()