Putin izdao naređenje: Šojgu dobio rok da zaustavi ukrajinsku kontraofanzivu

Šojgu je pristao na sve ove zahteve i obećao da će ih ostvariti

26.09.2023. 11:25
  • Podeli:
sojgu_rusija - reuters-1663743553375.webp Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je dao rok svom ministru odbrane da do početka sledećeg meseca zaustavi ukrajinsku kontraofanzivu, saopštio je Institut za proučavanje rata (ISW).

Citirajući insajderski kanal na Telegramu, Kremlin Secrets, ISW prenosi da je Putin navodno dao rok Sergeju Šojguu do početka oktobra da "poboljša situaciju na frontovima, zaustavi ukrajinsku kontraofanzivu i da ruske snage vrate inicijativu za pokretanje ofanzivne operacije protiv velikog grada", kao što su Herson, Odesa, Karkov ili Dnjepar.

U poruci na Telegram kanalu navodi se da je Šojgu pristao na sve ove zahteve i obećao da će ih ostvariti.

ISW napominje da, ukoliko je Putinov zahtev za dramatičnim poboljšanjem ruskog položaja na frontu tačan, to bi moglo da objasni zašto ruske snage pokreću češće kontranapade čak iako imaju veći trošak za rusku vojsku, prenosi Telegraf pisanje Biznis Insajdera.

"ISW je ranije primetio slučajeve u kojima je rusko ministarstvo odbrane, "plašeći se neposrednog gubitka Putinove naklonosti, intenziviralo svoje napore da se reši komandanata koji su nudili iskrene, ali negativne stavove i savete i težili neostvarivim vojnim ciljevima na račun ruskih snaga", dodaje se.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()