Putin izdao novi dekret o vagnerovcima: Postavljen ultimatum Prigožinovim vojnicima

Prigožin je poginuo u sredu uveče

26.08.2023. 12:29
  • Podeli:
Tan2023-06-2408491195_3 vladimir putin jevgenij prigožin AP Photo-6496c24921a33.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je borcima paravojne grupe "Vagner" da potpišu zakletvu na vernost ruskoj državi.

On je juče potpisao dekret kojim se uvodi obavezna zakletva za zaposlene u "Vagneru" i drugim paravojnim formacijama, prenosi Gardijan.

"Zakletvu pred državnom zastavom Ruske Federacije polažu ljudi koji ulaze u dobrovoljačke jedinice i druga lica koja doprinose ispunjavanju ciljeva Oružanih snaga Ruske Federacije, kao i drugih trupa, vojnih jedinica i organa", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja.

Borci moraju da se obavežu da će biti lojalni Ruskoj Federaciji, da će striktno poštovati naređenja svojih komandanata i pretpostavljenih, kao i da će savesno ispunjavati svoje obaveze, prenosi portal "Moscow Times".

Ruski predsednik je potpisao dekret samo dva dana nakon što se srušio avion u kom je bio i šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin za kog se veruje da je poginuo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()