Putin: Kontraofanziva propala, strani plaćenici u Ukrajini ginu zbog svoje gluposti

Gubici Oružanih snaga Ukrajine od početka pokušaja kontraofanzive premašili su 26.000 ljudi, istakao je predsednik Rusije

23.07.2023. 11:56
  • Podeli:
Putin Tanjug Ap Alexander Kazakov-64bcf891bc989.webp Foto: Tanjug/Ap/Alexander Kazakov

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ukrajinska kontraofanziva doživela krah.

Putin se danas sastao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Konstantinovskom dvorcu u Sankt Peterburgu.

Na komentar Lukašenka da "nema kontraofanzive", Putin je dodao:

"Ona je u toku, ali bez ikakvog uspeha", precizirao je ruski lider, dodajući da su gubici Oružanih snaga Ukrajine od početka pokušaja kontraofanzive premašili 26.000 ljudi.

Putin je konstatovao da strani plaćenici trpe značajne gubitke u Ukrajini "zbog svoje gluposti".

"Javnost zemalja čije vlade danas šalju ljude u zonu borbenih dejstava takođe treba da zna šta se tamo dešava. Mi ćemo obaveštavati narod o tome kako bi oni mogli da ocene akcije svojih državnika", rekao je ruski predsednik.

Za dan uništen rekordan broj strane tehnike

Putin je kazao da je ruska vojska u zoni SVO za jedan dan uništila rekordan broj strane tehnike.

Lukašenko je kazao da su, prema informacijama kojima on raspolaže, u jednoj borbi ruske snage uništile preko 15 tenkova "leopard" i preko 20 borbenih vozila "bredli".

"Nikada nije uništeno više strane tehnike za jedan dan", složio se Putin, istakavši da su sa druge strane delovale jedinice u potpunosti opremljene stranom tehnikom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()