Putin najavio: Rusija uskoro raspoređuje najnovije interkontinentalne balističke rakete

Ruski predsednik je istakao važnost ruske 'trijade' nuklearnih snaga koje se mogu lansirati sa kopna, mora ili vazduha

21.06.2023. 15:11
  • Podeli:
Sarmat_interkontinentalna balistička raketa_Foto Profimedia-6492f6cc76d4a.webp Foto: Profimedia

Nova generacija ruskih interkontinentalnih balističkih raketa Sarmat, koje mogu da nose 10 ili više nuklearnih bojevih glava, uskoro će biti raspoređena na borbeno dežurstvo, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Obraćajući se novim diplomcima vojnih akademija, Putin je istakao važnost ruske "trijade" nuklearnih snaga koje se mogu lansirati sa kopna, mora ili vazduha, prenosi Rojters.

"Ovde je najvažniji zadatak razvoj nuklearne trijade, koja je ključna garancija ruske vojne bezbednosti i globalne stabilnosti", rekao je on.

Već oko polovine jedinica i formacija Raketnih strateških snaga opremljeno je najnovijim sistemima Jars, a trupe se ponovo opremaju savremenim raketnim sistemima sa hipersoničnom bojevom glavom Avangard, navodi agencija.

Putin je takođe naveo da će Rusija sve više investirati u masovnu proizvodnju dronova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()