Putin: Ne odbacujemo pregovore o miru, ali ne dok traje ukrajinska ofanziva

Afričke i kineske inicijative bi mogle da posluže kao osnova za pronalaženje mira, smatra šef ruske države

30.07.2023. 14:25
  • Podeli:
vladimir_putin - reuters-1664256479890.webp Foto: Reuters

Rusija ne odbacuje ideju mirovnih pregovora o Ukrajini, ali ne može doći do prekida vatre dok traje kijevska ofanziva, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Govoreći nakon sastanka sa afričkim liderima u Sankt Peterburgu, on je rekao da bi afričke i kineske inicijative mogle poslužiti kao osnova za pronalaženje mira, prenosi BBC.

I Ukrajina i Rusija su ranije saopštile da neće sedati za pregovarački sto bez određenih preduslova.

Kijev ne želi da odustane od svoje teritorije, dok Moskva traži da Ukrajina prihvatiti "novu teritorijalnu realnost".

Moskva za sada nema planove za intenziviranje akcija na ukrajinskom frontu, rekao je ruski predsednik.

Samit Rusije i Afrike dolazi nakon što su se prethodno lideri i predstavnici sedam zemalja tog kontinenta, prošlog meseca, sastali sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i Putinom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()