Putin odlikovao američkog glumca Stivena Sigala Ordenom prijateljstva

Stiven Sigal ima ruske korene

27.02.2023. 17:48
  • Podeli:
stiven segal profimedia-0124473734-63fcdea66b7c4.webp Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je danas američkog glumca Stivena Sigala Ordenom prijateljstva.

U ukazu objavljenom na zvaničnom internet portalu za pravne informacije navodi se da je Stiven Frederik Sigal odlikovan „za veliki doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne saradnje", prenose RIA Novosti.

U novembru 2016. Putin je potpisao dekret kojim se Sigalu daje rusko državljanstvo. 

Glumčev deda po ocu rođen je u Rusiji, a zatim se u prvoj polovini 20. veka preselio u SAD. 

U potrazi za korenima, Sigal je putovao u Kalmikiju, Tuvu i Jakutiju. U avgustu 2018. postao je specijalni predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za humanitarne odnose između Rusije i SAD.

Na ovoj poziciji, glumac je bio uključen u projekte iz oblasti kulture, nauke, obrazovanja, umetnosti i sporta.

Nakon početka rata u Ukrajini, Sigal je obišao ranjene ruske gardiste u Podmoskovlju, kao i istražni centar za ukrajinske ratne zarobljenike u Jelenovki. Takođe je planirao da snimi dokumentarac o sukobu u Donbasu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()