Putin potpisao ukaz o redovnoj prolećnoj regrutaciji

Ova regrutacija obuhvata 150.000 ljudi

31.03.2024. 12:18
  • Podeli:
putin reuters (2)-65fed379e5886.webp Foto: Reuters

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o pozivu na prolećno služenje vojnog roka od aprila do jula 2024. godine, a regrutacija obuhvata 150.000 ljudi.

"Od 1. aprila do 15. jula 2024. godine izvršiti regrutaciju u vojnu službu državljana Ruske Federacije starosti od 18 do 30 godina koji nisu u rezervnom sastavu i podležu regrutaciji u vojnu službu u skladu sa saveznim zakonom... 150.000 ljudi je pozvano na služenje vojnog roka", piše u ukazu, prenosi Interfaks.

Istim ukazom, iz vojne službe su otpušteni vojnici, mornari, narednici i starešine kojima je istekao rok služenja.

"Vojnici koji prolaze vojnu obavezu neće biti upućivani na punktove razmeštanja jedinica Oružanih snaga u novim regionima Rusije (Donjecke i Luganske narodne republike, Hersonske i Zaporoške oblasti) niti da tamo učestvuju u izvršavanju zadataka specijalne vojne operacije", rekao je viceadmiral Vladimir Cimljanski.

Trajanje služenja vojnog roka je, kao i do sada, 12 meseci, a tokom poslednje jesenje regrutacije pozvano je 130.000 regruta, a tokom prolećne prošle godine 147.000.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()