Putin: Rusija će ostvariti svoje ciljeve u borbi protiv neonacista i terorizma

Putin se osvrnuo na najnoviji prodor ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti

20.08.2024. 17:06
  • Podeli:
vladimir putin reuters-666c213028cae.webp Foto: Reuters

Rusija će ostvariti svoje ciljeve u borbi protiv neonacista u Donbasu, Novorusiji i Kurskoj oblasti, kao što je ostvarila ciljeve u borbi protiv terorista, a zločinci će biti kažnjeni, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima udruženja žrtava terorističkih napada "Majke Beslana".

"Što se tiče protivnika, naših neprijatelja, koje sam pomenuo, oni nastavljaju ovaj posao u pokušaju da uzdrmaju našu zemlju. I kao što smo se mi borili protiv terorista, danas se moramo boriti protiv onih koji čine zločine u  Kurskoj oblasti, Donbasu, Novorusiji. Kao što smo postigli svoje ciljeve u borbi protiv terorizma, mi ćemo te ciljeve ostvariti i u borbi protiv neonacizma i, naravno, kaznićemo zločince", poručio je ruski lider, prenosi RIA Novosti.

Putin je danas posetio memorijalni kompleks Grad anđela, gde je sahranjeno 266 od 334 poginulih u terorističkom napadu na školu br. 1 u Beslanu 2004. godine. 

On je položio cveće na "Drvo tuge" – spomenik poginulim taocima, kao i na spomenik vojnicima specijalnih jedinica "Alfa" i "Vimpel" koji su poginuli tokom napada na školsku fiskulturnu salu, u kojoj su militanti držali taoce tri dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()