Putin sa brojnom delegacijom u Abu Dabiju, njegov let pratila četiri lovca Su-35S

Ruski predsednik će razgovarati sa Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom

06.12.2023. 13:17
  • Podeli:
vladimir putin doputovao u abu dabi, 6 dec 2023 - foto Andrei Gordeyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Tanjug-657065733f5e5.webp Foto: Andrei Gordeyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u Abu Dabi, prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde će razgovarati sa predsednikom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom, javlja agencija RIA Novosti.

Planirano je da Putin i Al Nahjan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg razvoja saradnje dve zemlje, a na dnevnom redu će biti i aktuelna međunarodna pitanja sa akcentom na stanje stvari u regionu Bliskog istoka.

Ovo će biti drugi sastanak lidera ove godine, a prethodni je održan u junu, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu, gde su UAE bili predstavljeni u počasnom statusu "zemlje gosta".

Ruskog lidera prati brojna delegacija, u kojoj su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik Vlade Ruske Federacije Andrej Belousov, šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov, potpredsednik Vlade Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Elvira Nabiulina, šef Roskosmosa Jurij Borisov, šef Rosatoma Aleksej Lihačov i direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev

U delegaciji su i predstavnici poslovne zajednice.

Posle razgovora u Abu Dabiju, Putin će se uputiti u Rijad, gde bi trebalo da se sastane sa prestolonaslednikom i predsedavajućim Saveta ministara Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom Al Saudom.

Gužva na nebu

Uzgred, avion u kojem se nalazio ruski predsednik Vladimir Putin bio je u pratnji lovaca Su-35S vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, sve do sletanja u Abu Dabi, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Lovci su nosili standardno naoružanje različitih klasa. Avioni Su-35S poleteli su sa operativnog aerodroma u Rusiji u teškim vremenskim uslovima sa jakom kišom i udarima vetra. Lovcima su upravljali piloti prve klase“, rekao je Peskov.

Peskov je rekao da su za vazdušnu podršku predsedničkom avionu dobijene specijalne dozvole za let od država preko čijih teritorija je Putinov avion lete i zahvalio se tim državama na saradnji, prenosi RIA Novosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()