Racija u Al Aksi: Raketna paljba između Izraela i Pojasa Gaze

Najmanje sedam Palestinaca povređeno je u sukobima sa izraelskim bezbednosnim snagama u dzamiji Al Aksa

05.04.2023. 10:32
  • Podeli:
Tan2023-04-0508431516_6 Jerusalim, džamija Al Aksa AP PhotoMahmoud Illean-642d320a28c1e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelske snage upale su u molitvenu salu džamije Al Aksa i napale okupljene. Privedeno je više od 200 Palestinaca. Vojska je, nakon što je deset raketa ispaljeno prema Izraelu, gađala ciljeve u Pojasu Gaze.

Najmanje sedam Palestinaca povređeno je u sukobima sa izraelskim bezbednosnim snagama u dzamiji Al Aksa u Jerusalimu.

Izraelske snage upale su u molitvenu salu dzamije Al Aksa i napale tamošnje Palestince, koristeći između ostalog šok bombe i gumene metke.

Privedeno je više od 200 Palestinaca.

Policija je saopštila da je bila primorana da uđe u kompleks nakon što su se maskirani ekstremisti zaključali u dzamiju sa pirotehničkim sredstvima, motkama i kamenjem.

"Kada je policija ušla u objekat, velika grupa demonstranata je na njih bacala kamenice i ispalila pirotehnička sredstva iz unutrašnjosti dzamije", navodi se u saopštenju i dodaje da je policajac ranjen u nogu.

Tenzije u kompleksu dzamije Al Aksa, koji Jevreji nazivaju Brdo hrama, praćene su nasiljem poslednjih godina.

Izraelska vojska gađala ciljeve u Pojasu Gaze

Incident u Al Aksi je izazvao proteste širom okupirane Zapadne obale.

Izraelska vojska je saopštila da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze nakon što je deset raketa ispaljeno iz Gaze prema Izraelu.

U saopštenju vojske se navodi da su gađane dve Hamasove lokacije za proizvodnju i skladištenje oružja, prenosi Džerusalem post.

Kasnije je takođe pogođen vojni kompleks i više vojnih položaja pod kontrolom ove militantne organizacije, dodaje se u saopštenju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()