Racije širom Evrope: Uhapšena 51 osoba zbog radne eksploatacije i trgovine ljudima

Tokom akcije pokrenuto je 476 novih istraga o raznim krivičnim delima

02.06.2024. 19:21
  • Podeli:
evropol, europol - 27 feb 2024 - profimedia-665ca9bab619d.webp Foto: Profimedia

U zajedničkoj akciji koju je sprovela 31 država širom Evrope uhapšena je 51 osoba u okviru borbe protiv radne eksploatacije i trgovine ljudima, a posebno eksploatacije državljana zemalja koje nisu članice EU i izbeglica, saopštio je danas Evropol.

U saopštenju se navodi da su od 20. do 27. aprila organi za sprovođenje zakona, graničari i poreske vlasti širom Evrope identifikovale 334 potencijalne žrtve radne eksploatacije i 160 počinilaca u 31 državi.

Zajedničku akciju Evropske multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih pretnji (EMPACT) predvodila je Holandija uz podršku Evropola i Evropske agencije za rad (ELA).

Tokom akcije pokrenuto je 476 novih istraga o raznim krivičnim delima, od čega 80 u radnoj eksploataciji.

Izvršene su inspekcije u širokom spektru sektora kao što su ugostiteljstvo, dostava hrane, prehrambena industrija, kozmetičke usluge, zdravstvene usluge, logistika i distribucija, poljoprivreda, građevinarstvo i rudarstvo.

Akcija je sprovedena u Holandiji, Francuskoj, Italiji, Rumuniji, Albaniji, Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Letoniji, Litvaniji, Luksemburgu, Moldaviji, Severnoj Makedoniji, Poljskoj, Portugaliji, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Ukrajini i Velikoj Britaniji.

EMPACT se bavi borbom protiv organizovanog međunarodnog kriminala koji pogađa EU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()