Raspetljava se klupko oko atentata na Trampa: Tajna služba pod lupom, pokrenuta istraga

Istragu je pokrenulo američko ministarstvo unutrašnjih poslova

17.07.2024. 15:32
  • Podeli:
donald tramp, pokušaj ubistva donalda trampa - 13 jul 2024 - foto Reuters (4)-66931d0faad1d.webp Foto: Reuters

Inspektorat američkog ministarstva unutrašnjih poslova saopštio je danas da je otvorena istraga o postupanju američke Tajne službe u obezbeđivanju bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom skupa u Pensilvaniji kada je pokušan atentat.

U kratkom obaveštenju objavljenom na veb stranici inspektorata navodi se da je cilj istrage "procena procesa koje je američka Tajna služba primenjivala u obezbeđenju kampanje bivšeg predsednika Trampa 13. jula 2024. godine", prenosi AP.

Ovo saopštenje je deo dugog spiska objavljenih aktuelnih slučajeva koje kancelarija inspektorata trenutno istražuje i nije naveden datum pokretanja istrage.

Predsednik Džozef Bajden već je naredio nezavisnu istragu o obezbeđivanju skupa u Pensilvaniji, a pokušaj atentata na Trampa je pokrenuo pitanja o tome kako je napadač uspeo da se popne na krov sa jasnim pogledom na poziciju bivšeg predsednika.

Dvadesetogodišnji napadač, Tomas Metju Kruks, uspeo je da se zauzme poziciju udaljenu svega 135 metara od bine na kojoj je govorio bivši predsednik SAD odakle je i pucao i ranio Trampa.

Direktorka Tajne službe Kim Čitl izjavila je da služba razume važnost istrage koju je naredio Bajden i potvrdila je da će u potpunosti učestvovati u svim aktivnim istragama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()