Rat traje, ali nije sve izgubljeno: "Kina mogući posrednik u pregovorima Moskve i Kijeva"

Navedeno je i da bi i druge zemlje BRIKS-a mogle da igraju ulogu posrednika u pregovorima

10.10.2024. 16:29
  • Podeli:
ukrajinski vojnici, ukrajinska vojska, ukrajina, front u blizini ugledara, 20 april 2023, profimedia-0770737293-66f2bcb2153c9.webp Foto: Profimedia

Prvi zamenik predsednika Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Svetlana Žurova izjavila je danas da je Kina mogući posrednik u pregovorima između Moskve i Kijeva.

"Ako govorimo o nama, onda nam je, po mom mišljenju, verovatno prijatnije sa Kinom. Jer u suprotnom će svi pokušati da dobiju političke poene. A Kina to radi iz prijateljstva. Ovo je velika razlika", rekla je Žurova u razgovoru za portal Lenta.ru, preneo je list "Izvestija".

Ona je navela da bi i druge zemlje BRIKS-a mogle da igraju ulogu posrednika u pregovorima.

"Zato što tamo ima zemalja koje su nam prijatelji i nikada nisu odustale od Rusije. Uostalom, koliko je mirovnjaka već pokušalo da izvrši ovu mirovnu misiju, najavljujući je naglas, ali ništa više od toga. Ovde mora da postoji zemlja koja želi da pomogne, koja želi da bude neutralna platforma, a ne da na tome zarađuje političke poene", zaključila je ona.

Dan ranije je italijanski list "Korijere dela sera" pisao je da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski spreman za prekid vatre duž sadašnje linije fronta, bez priznavanja novih granica, u zamenu za ubrzano pristupanje Evropskoj uniji i bezbednosne garancije SAD, preneo je RT.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()