Rat u Izraelu: Izraelska vojska izvela napad na Hezbolah u Libanu, ponovo otvoren prelaz Rafa

Ponovo je otvoren koridor za evakuaciju civila sa severa na jug Gaze, saopštio je IDF na Iksu.

07.11.2023. 12:10
  • Podeli:
izrael reuters (3)-654a1af6b03da.webp Foto: Reuters

Izraelska vojska je saopštila da je izvršila napad na jednu lokaciju Hezbolaha u Libanu i tako sprečila napad islamskih militanata protivtenkovskim projektilima.

Izraelska vojska je ispalila artiljerijske granate na lokaciju na libanskoj teritoriji, odakle su pripadnici Hezbolaha pokušali da izvedu napad protivtenkovskim vođenim projektilima na teritoriju Izraela, u blizini Mošava Štula u Gornjoj Galileji, prenosi "Tajms of Izrael".

Pre toga je vojska napala položaj Hezbolaha "kako bi uklonila pretnju", navedeno je u saopštenju, bez navođenja više detalja.

Izrael ponovo otvorio humanitarni koridor

Ponovo je otvoren koridor za evakuaciju civila sa severa na jug Gaze, saopštio je IDF na Iksu.

Bi-Bi-Si prenosi da je vojska saopštila da će dozvoliti bezbedan prolaz civila u trajanju od četiri sata.

Vojska je obavestila da će dozvoliti rutu na putu Salah al Din između 10 i 14 časova po lokalnom vremenu i pozvala Palestince da iskoriste "ovu priliku zbog sopstvene bezbednosti", prenosi Bi-Si-Si.

17 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Gazu

Preko prelaza Rafa, u Pojas Gaze je danas ušlo sedamdeset kamiona sa međunarodnom humanitarnom pomoći, saopštilo je izraelsko ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, pre toga su pregledani svi kamioni koji prevoze medicinsku pomoć, hranu i vodu.

Bi-Bi-Si prenosi da je pre početka rata oko 500 kamiona dnevno ulazilo u Gazu.

Oko 1,2 miliona Palestinaca koji žive na toj teritoriji i ranije se oslanjalo na pomoć u hrani, navodi UN.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()