Rat u Ukrajini: Ruske snage oborile ukrajinski helikopter i avion

Dve letelice su oboroene u rejonu Donjecka

21.01.2023. 15:44
  • Podeli:
ukrajina rat u ukrajini reuters-63b31e3c80d5e.webp Foto: Reuters

Ruske Vazdušno-kosmičke snage oborile su avion ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"Lovački avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su avion su-24 vazdušnih snaga Ukrajine u blizini sela Vladimirovka u Donjeckoj Narodnoj Republici", rekao je Konašenkov.

On je dodao da su ruski PVO sistemi oborili helikopter "mi-8" ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u oblasti Harkov.

"Sistemi PVO oborili su helikopter mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Lozovaja, Harkovska oblast", rekao je Konašenkov, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, ruske snage uništile su i skladište artiljerijske municije oružanih snaga Ukrajine, kao i više od 35 neprijateljskih vojnika.

"Avijacija i artiljerija Zapadnog vojnog okruga nanijeli su štetu jedinicama 103. brigade teritorijalne odbrane u rejonu naselja Berestovoje u Harkovskoj oblasti u pravcu Kupjanska", rekao je Konašenkov.

On je dodao da je ubijeno više od 35 ukrajinskih vojnika, dok je uništeno jedno oklopno borbeno vozilo i dva druga vozila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()