Razbesneli Putina: NATO planira da održi najveće vojne vežbe još od Hladnog rata

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se građanima u septembru i rekao da je Zapad prekoračio sve granice u svojoj antiruskoj politici i pretnjama.

11.09.2023. 15:28
  • Podeli:
nato vežbe nemačka reuteres-648724f6e1e37.webp Foto: Reuters

Članice NATO-a planiraju da sledeće godine održe najveće vojne vježbe od Hladnog rata, piše danas list "Fajnenšel tajms".

List piše da će Zajednička komanda NATO-a i oko 41.000 pripadnika vojnog osoblja biti pozvani na "uvežbavanje odbijanja ruskog napada na neku članicu Alijanse".

Vežbe pod nazivom "Stedfast difender" biće održane u proleće sledeće godine na teritoriji Nemačke, Poljske i baltičkih zemalja. 

Biće obavljeno od 500 do 700 vežbi vazdušnih borbi, u kojima će učestvovati više od 50 aviona.

Očekuje se da će se vojnim vežbama pridružiti Švedska, čije puno pristupanje Alijansi tek trebaju da odobre Mađarska i Turska.

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se građanima u septembru i rekao da je Zapad prekoračio sve granice u svojoj antiruskoj politici i pretnjama.

Putin je izjavio da je oprema koju proizvodi Rusija superiornija od strane vojne opreme u nizu komponenti i upozorio one koji pokušavaju da ucene Moskvu nuklearnim oružjem da bi "vetar mogao da se okrene u njihovom pravcu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()