Putin u petak potpisuje pristupanje ukrajinskih oblasti Rusiji

Zelenski najavio za petak sednicu Saveta za nacionalnu bezbednosti

29.09.2022. 18:32
  • Podeli:
Putin potpisuje nezavisnost Donbasa_Profimedia.jpg Foto: Profimedia i Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio je Kremlj.

Putin će tokom ceremonije održati govor, nakon čega će se sastati sa liderima Donjecke, Luganske, Hersonske i Zaporoške oblasti, u kojima je od 23. od 27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Zelenski saziva sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Ova vest izazvala je ogorčenje u Ukrajini čini je predsednik Volodimir Zelenski najavio "oštar odgovor" Kijeva ukoliko dođe do pripajanja četiri ruska regiona Rusiji.

Iz tog razloga, Zelenski je za sutra 30. septembra sazvao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu te zemlje, objavio je na Fesjbuku njegov portparol Sergej Nikiforov.

Prema njegovim rečima, dnevni red i ostale informacije biće naknadno objavljeni.

Podestimo, posle referenduma u četiri ukrajinske oblasti – Lugansku, Donjecku, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, koje su prema podacima ruskih medija, podržali pripajanje Rusiji, Zapad je poručio da ne priznaje rezultate.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()