Rekonstrukcija britanske vlade: Sunak na scenu vraća bivšeg premijera Kamerona, preuzima Forin ofis

Bivši premijer Dejvid Kameron preuzima mesto ministra spoljnih poslova

13.11.2023. 11:31
  • Podeli:
Dejvid Kameron Reuters-6551fa37ed75e.webp Foto: Reuters

Britanski premijer Riši Sunak smenio je ministarku unutrašnjih poslova Suelu Brejvermen, rekao danas izvor iz vlade, a na njegovo mesto postavio je dosadašnji ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.

Međutim, najveće iznenađenje stiže na mestu koje upravo Kleverli napušta - naime na mesto ministra spoljnih poslova po svemu sudeći dolazi bivši britanski premijer Dejvid Kameron objavio je list "Dejli telegraf".

Brejvermen je prošle sedmice objavila članak u kojem je kritikovala postupke policije tokom marša podrške Plaestincima, preneo je Rojters.

Kritičari su rekli da je njen stav pomogao da se podstaknu tenzije i ohrabre desničarski demonstranti da izađu na ulice Londona, stavljajući premijera Sunaka pod pritisak da preduzme akciju, navela je agencija. 

Do smene je došlo nakon što je ona izjavila da je policija bila ''previše nežna'' prema ''propalestinskoj rulji'', navodeći i da su protesti tokom vikenda u znak podrške Palestincima bili ''marševi mržnje'', prenosi Gardijan.

Kao zvaničan razlog smene Brejvermanove navodi se rekonstrukcija vlade.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()