Rekordni priliv izbeglica preko Lamanša: Da li će se ponoviti najteža migrantska godina?

Ovo je najveći priliv izbeglica još od 2022.

27.03.2024. 14:33
  • Podeli:
lamanš, engleski kanal, migranti - 13 jan 2024 - profimedia-65a3aa338c519.webp Foto: Profimedia

Više od 4.600 tražilaca azila stiglo je u Veliku Britaniju malim čamcima od početka 2024. godine, što predstavlja novi rekord, pokazuju podaci britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, 4.644 ljudi je preko Lamanša malim čamcima stiglo do Velike Britanije do 26. marta ove godine, prenosi Rojters.

Prošle godine u istom periodu je stiglo 3.770 tražilaca azila, a 2022. godine 4.162, što je bio prethodni rekord.

Reč je o velikom problemu za britanskog premijera Rišija Sunaka koji se nada da će njegov plan deportovanja u Ruandu onih koji u Britaniju stižu bez dozvole odvratiti migrante od opasnih prelazaka preko Lamanša, piše agencija.

Usvajanje zakona o deportaciji izbeglica u Ruandu odloženo je za sledeći mesec, nakon što je gornji dom britanskog parlamenta postavio zahtev da se deportovanim ljudima obezbedi veća zaštita.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()