Republikanci će nominovati Trampa za predsednika: 'Sa njim u Beloj kući naša zemlja je bila bolje zaštićena'

Donald Tramp obećava da će većinu problema SAD rešiti u periodu od šest meseci do godinu dana, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine.

02.10.2023. 13:57
  • Podeli:
Donald Tramp Trump_Tanjug AP-64895488d2132.webp Foto: Tanjug/AP

Republikanska stranka nominovaće bivšeg predsednika Donalda Trampa za još jedan mandat na mestu predsednika SAD, smatra "spiker" Predstavničkog donjeg doma američkog Kongresa Kevin Makarti.

U intervjuu za tv mrežu "Si-Bi-Es" on ocenjuje da će Tramp pobediti, jer je njegova politika učinila Ameriku jačom.

"Dok je on bio u Beloj kući, SAD nisu imale inflaciju kakvu sada imamo pod Džoom Bajdenom. Naša zemlja je bila bolje zaštićena",  ističe Makarti.

Istovremeno, sadašnji lider SAD DŽozef Bajden poručio je da je "izborna obećanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa predstavljaju pretnju demokratiji".

Bajden tvrdi da, uprkos mnogima u Demokratskoj stranci koji se protive toj kandidaturi, partija "nema nikoga ko može uspešnije od njega da spreči Trampovu pobedu".

Džozef Bajden smatra da američku demokratiju ugrožavaju Trampove pristalice, koje je nazvao ekstremistima.

Donald Tramp obećava da će većinu problema SAD rešiti u periodu od šest meseci do godinu dana, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine.

On je pozvao Amerikanci da ne glasaju za predsedničke kandidate koji govore o rešavanju problema u državi - u roku od osam godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()