Rival manje za Putina: Ruski Vrhovni sud odbacio zahtev za priznavanje kandidature Nadeždina

CIK je odbacila više od 4.500 prijavljenih potpisa, ali nije navela razloge odbacivanja

15.02.2024. 18:53
  • Podeli:
boris nadeždin, 24 jan 2024 - profimedia (1)-65b76af888355.webp Foto: Profimedia

Ruski Vrhovni sud odbacio je danas zahtev za priznavanje kandidature za predsedničke izbore lidera ruske stranke Građanske platforme Borisa Nadeždina, čiju je kandidaturu prethodno odbila Centralna izborna komisija (CIK) uz obrazloženje da nije sakupio dovoljan broj potpisa.

CIK je odbacio više od 4.500 potpisa koje je Nadeždin prijavio, ali nije navela razloge odbacivanja, a Nadeždin tvrdi da odbacivanje svakog pojedinačnog potpisa mora biti obrazloženo, prenosi RIA.

Ranije danas, Vrhovni sud je odbio Nadeždinovu prvu tužbu, u kojoj je političar osporio uslove CIK-a za prikupljanje potpisa za registraciju predsedničkih kandidata.

CIK je prošle nedelje odbila da registruje Nadeždina kao kandidata na predsednikčkim izborima u Rusiji, nakon što se ispostavilo da je udeo nevažećih potpisa podrške njegovoj kandidaturi veći od dozvoljenog.

Komisija je proglasila četvoricu kandidata za izbore - Leonida Sluckog, Nikolaja Haritonova, Vladislava Davankova i Vladimira Putina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()