Robert F. Kenedi Mlađi se povukao sa predsedničkih izbora u Arizoni: Da li sledi podrška Trampu?

Navedeno je da su se Kenedi i njegova potpredsednička kandidatkinja Nikol Šanahan dobrovoljno povukli

23.08.2024. 09:08
  • Podeli:
robert f. kenedi mlađi, 21 avg 2024 - profimedia-0900686146-66c8356d4f9f1.webp Foto: Profimedia

Nezavisni američki predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi podneo je papire za povlačenje sa izbora za predsednika u Arizoni, izjavio je državni sekretar Arizone Adrijan Fontes.

On je naveo da su se Kenedi i njegova potpredsednička kandidatkinja Nikol Šanahan dobrovoljno povukli, prenosi Rojters. Kenedi treba danas da se obrati javnosti.

AP navodi da do povlačenja Kenedija u Arizoni dolazi u trenutku kada spekulacija da bi Kenedi mogao da odustane od svoje nezavisne predsedničke kandidature i podrži republikanskog kandidata.

Rojters je u sredu objavio da Kenedi želi dogovor sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom, prema kojem bi on podržao Trampa u zamenu za posao u njegovoj potencijalnoj administraciji, 

Tramp je ove nedelje izjavio za Si-En-En (CNN) da će "sigurno biti otvoren" za predlog da Kenedi bude u njegovoj administraciji ako odustane od učešća u predsedničkog trci i podrži ga.

Kenedi (70) je sin pokojnog demokratskog političara i američkog državnog tužioca Roberta F. Kenedija i nećak pokojnog predsednika SAD Džona F. Kenedija.

Prethodno je nastojao da bude kandidat Demokratske stranke, ali se odlučio za nezavisnu kandidaturu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()