Rogov priznao uspeh ukrajinske kontraofanzive: Vraćeno jedno selo u Zaporoškoj oblasti

Zvanična Moskva tvrdi da njene snage nanose velike gubitke ukrajinskim snagama

18.06.2023. 12:37
  • Podeli:
napad_dron_ukrajina_rat-644cf6f53ff4c.webp Foto: AP/Tanjug

Zvaničnik Rusije u Zaporoškoj oblasti i lider pokreta "Mi smo uz Rusiju" Vladimir Rogov priznao je danas da je Ukrajina ponovo zauzela jedno selo na jugu Zaporoške oblasti u okviru svoje kontraofanzive.

Rogov rekao je da su ukrajinske snage zauzeli naselje Pjatihatki i ukopale se na osvojenoj lokaciji pod atriljerisjkom vatrom ruskih snaga, prenosi Rojters.

"Neprijateljski napadi u talasima dali su rezultate, uprkos ogromnim gubicima. Nastavljaju se teške borbe u toj oblasti", rekao je Rogov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, prenosi Tanjug.

Ukrajinska strana nije komentarisala ove navode, a Rojters nije mogao samostalno da potvrdi tačnost izjave Rogova.

Zvanična Moskva tvrdi da njene snage nanose velike gubitke ukrajinskim snagama, a predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je prošle nedelje da ukrajinska kontraofanziva nema "nikakve šanse" za uspeh.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()