Rojters: Očekuje se hapšenje pripadnika Garde zbog curenja dokumenata

Izvor, koji je govorio pod uslovom da ne bude imenovan, nije izneo druge detalje.

13.04.2023. 20:07
  • Podeli:
Pentagon_Foto Profimedia-641f90c5efd39.webp Foto: Pentagon

Pripadnik Nacionalne garde osumnjičen da je odgovoran za "curenje" američkih poverljivih dokumenata biće danas uhapšen u Masačusetsu, izjavio je za Rojters neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Izvor, koji je govorio pod uslovom da ne bude imenovan, nije izneo druge detalje.

FBI nije odgovorio na zahtev agencije da prokomentariše razvoj događaja u istrazi.

Američko Ministarstvo pravde pokrenulo je istragu o "curenju" poverljivih dokumenata prošle sedmice, a Pentagon procenjuje štetu koja je nastala. 

"Njujork tajms" je prethodno izvestio da je vođa onlajn grupe preko koje su procurela tajna dokumenta američke vlade pripadnik Nacionalne garde Masačusetsa.

List je na osnovu intervjua i dokumenata koje je pregledao, imenovao Džeka Tekseiru, pripadnika Nacionalne garde za predvodnika onlajn grupe Tag Šejker Sentral, u kojoj ima oko 20 do 30 ljudi koji dele svoju ljubav prema oružju, rasističkim memovima i video igricama.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je ranije danas da se steže obruč u istrazi, preneo je Politiko.

Na pitanje novinara iz Irske da pruži najnovije informacije o istrazi, Bajden je rekao da sada ne može da odgovori. 

"U toku je puna istraga, kao što znate, uz učešće obaveštajne zajednice i Ministarstva pravde i steže se obruč", istakao je on.

Bajden nije objasnio šta znači to da se obruč steže.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()