Ron DeSantis potvrdio kandidaturu za američke predsedničke izbore 2024.

DeSantis se smatra glavnim Trampovim rivalom

24.05.2023. 21:12
  • Podeli:
ron desantis reuters-646e616c90f50.webp Foto: Reuters

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis potvrdio je da se kandiduje za predsednika SAD 2024. godine.

DeSantis (44) se smatra glavnim rivalom bivšeg predsednika Donalda Trampa da bude kandidat Republikanske stranke na opštim izborima.

Njegova kandidatura se dugo očekivala, a sada je i zvanično registrovan u Saveznoj izbornoj komisiji.

Republikanac se pridružuje rastućoj listi kandidata koji žele da sklone Trampa, koji vodi u svojoj stranci sa više od 30 procenata u nacionalnim istraživanjima javnog mnjenja.

Republikanski glasači će sledeće godine odlučiti koji će se kandidat suočiti sa predsednikom Džoom Bajdenom, demokratom, na opštim izborima u novembru 2024. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()