Rosatom: Situacija oko nuklearki u Zaporožju i Kursku nastavlja da se pogoršava

Ukrajinska vojska je 6. avgusta počela napad na Kursku oblast u Rusiji

17.08.2024. 16:54
  • Podeli:
Tan2023-05-1012001102_4 nuklearka zaporožje AP Photo-646b34e76b0a4.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Situacija oko nuklearnih elektrana u Zaporoškoj oblasti u Ukrajini i Kurskoj oblasti u Rusiji nastavlja da se pogoršava, izjavio je danas šef ruske državne korporacije za atomsku energiju "Rosatom" Aleksej Lihačov u razgovoru sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem.

 Lihačov je pozvao Grosija da u bliskoj budućnosti poseti nuklearnu elektranu u Kursku i grad Kurčatov i lično proceni situaciju, saopštila je pres služba "Rosatoma", preneo je TASS.

Ukrajinska vojska je 6. avgusta počela napad na Kursku oblast u Rusiji, a u petak je saopštila da je preuzela kontrolu nad 82 naselja u toj oblasti, koja zauzimaju površinu od 1.150 kvadratnih kilometara.

Rusko rukovodstvo nuklearne elektrane u Zaporožju saopštilo je danas da su ukrajinske snage pomoću drona ispalile projektil na put koji koriste zaposleni u nuklearci.

Rusija je preuzela kontrolu nad elektranom u Zaporožju, najvećom nuklearnom elektranom u Evropi, ubrzo nakon što je počeo rat u Ukrajini.

Dve strane se uzajamno optužuju za granatiranje nuklearke. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()