Rusi izneli novo saznanje o pucanju brane: Ko je dan ranije ispustio vodu u HE Dnjepropetrovska?

Pojedini stručnjaci smatraju da se brana možda srušila zbog ranijih oštećenja i intenzivnog pritiska na nju.

07.06.2023. 16:42
  • Podeli:
he kahovka reuters-6480973eb1295.webp Foto: Reuters

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da je, po naređenju Kijeva, ispuštena voda u Dnjepropetrovksoj hidroelektrani, dan pre napada na HE Kahovka.

"Po naređenju Kijeva, 24 sata ranije došlo je do masovnog ispuštanja vode na Dnjepropetrovskoj HE, a zatim je izvršen još jedan udar na HE Kahovka, što je dovelo do još strašnijih posledica", rekao je Patrušev u razgovorui sa beloruskim kolegom Aleksandrom Volfovičem, prenosi TASS.

On je prethodno poručio da SAD, Velika Britanija i saveznici u NATO-u moraju da snose odgovornost za uništenje brane Kahovka jer te zemlje, kako je naveo, "koordinišu aktivnosti Ukrajine" i "dale su saglasnost za bombardovanje", preneo je Rojters.

Ukrajina i Rusija krive jedna drugu za uništenje brane, zbog čega su se poplavne vode proširile po ratnoj zoni i primorale hiljade ljudi na evakuaciju.

Pojedini stručnjaci smatraju da se brana možda srušila zbog ranijih oštećenja i intenzivnog pritiska na nju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()