Rusi izveli žestok raketni napad na region Kijeva: Dvoje ranjeno, oštećeno više zgrada

Od tri rakete koje je lansirala Rusija, ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane uništio je dve

23.06.2024. 09:10
  • Podeli:
raketni napad na kijev, 7 feb 2024 - AP Photo Efrem Lukatsky Tanjug (4)-65c350b303c01.webp Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky/Tanjug

Dve su osobe ranjene, a deseci stambenih i drugih zgrada oštećeni u ruskom raketnom napadu na region Kijeva tokom noći, rekao je danas zvaničnik regionalne državne uprave.

Od tri rakete koje je lansirala Rusija, ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane uništio je dve iznad Kijevskog regiona, rekao je zapovednik ukrajinskih vazdušnih snaga Mikola Oleščuk.

U svojoj izjavi u aplikaciji za razmenu poruka Telegram Oleščuk nije rekao šta se dogodilo s trećom raketom. Društvenim mrežama širi se snimak leta ruskog projektila iznad Kijeva.

Krhotine su, povredivši dve osobe, oštetile i šest višespratnica i više od 20 privatnih kuća. Osim toga, oštećeni su benzinska pumpa, apoteka, zgrada administracije i tri automobila u regiji.

Kijev, njegova okolna regija i nekoliko drugih širom Ukrajine bili su pod uzbunom za vazdušni napad oko sat vremena danas ujutro, počevši od 4,50 po lokalnom vremenu.

Rojterosovi svedoci rekli su da su u to vreme čuli nekoliko eksplozija u Kijevu i okolini. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()