Rusi pokazali mišiće: Na kosmodromu Pleseck izvedeno lansiranje balističke rakete Jars

Istaknuto je da je cilj bio da se potvrde "taktičko-tehničke karakteristike rakete i karakteristike leta"

01.03.2024. 15:48
  • Podeli:
jars, interkontinentalna balstička raketa jars, yars - 1 mart 2024 - profimedia (1)-65e1ea107ff5a.webp Foto: Profimedia

Na ruskom kosmodromu Pleseck danas je lansirana interkontinentalna balistička raketa Jars, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Na kosmodromu Pleseck, raketna jedinica Joškar-Ola izvela je borbeno trenažno lansiranje interkontinentalne balističke rakete Jars na čvrsto gorivo", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Dodaje se da je cilj lansiranja da se potvrde "taktičko-tehničke karakteristike rakete i karakteristike leta".

"Svi postavljeni zadaci su ispunjeni", piše u saopštenju.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()