Rusi rešili slučaj napada na Krokus siti hol: Dokazana veza terorista i ukrajinskih nacionalista

U terorističkom napadu u Moskvi 22. marta život su izgubile 143 osobe

28.03.2024. 16:22
  • Podeli:
moskva, pucnjava i požar u koncertnoj hali krokus, 22 mart 2024 - foto Profimedia (4)-65fdcf9a21539.webp Foto: Profimedia

Ruski Istražni komitet saopštio je danas da je dokazao vezu između direktnih izvršilaca terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u predgrađu Moskve i "ukrajinskih nacionalista".

"Kao rezultat rada sa pritvorenim teroristima, proučavanja tehničkih uređaja oduzetih od njih i analize informacija o finansijskim transakcijama, dobijeni su dokazi o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima", navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Ističe se da postoje dokazi da su izvršioci terorističkog napada primili "značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine" koji su, kako se navodi, korišćeni za pripremanje zločina.

Iz istražnog komiteta dodaju da je još jedan osumnjičeni za finansiranje terorizma identifikovan i priveden.

U terorističkom napadu, 22. marta uveče, pre koncerta u Krokus siti holu u Moskvi život su izgubile 143 osobe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()