Rusi stavljaju u pripravnost fregatu "Admiral Gorškov" sa hipersoničnim oružjem

Ruska strana tvrdi da ovo oružje može da probije bilo koji PVO sistem

04.01.2023. 17:04
  • Podeli:
flota admiral gorškov profimedia-0747656353-63b5a32f32311.webp Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je da se u borbenu službu uvede i fregata "Admiral Gorškov" koja je opremljena hipersoničnim oružjem "cirkon", za koju ruska strana tvrdi da može da probije bilo koji PVO sistem.

Pored najnovijih hipersoničnih "cirkona", u municiju fregate "Admiral Gorškov", koja odlazi u borbenu službu, ubačene su i krstareće rakete "kalibar", rekao je u sredu komandant broda, kapetan prvog ranga Igor Krohmal.

"Fregata je napunjena municijom za "cirkon", rakete "kalibar", sisteme protivvazdušne odbrane, torpeda i artiljeriju. Posada broda je spremna za obavljanje zadataka borbene službe", rekao je Krohmal.

Ova najava dolazi nakon pisanja Kijev indenpendeta koji tvrdi da Rusija raspoređuje nove vojne jedinice na severu Krima.

To je rekao je Andrij Černjak, predstavnik glavnog obaveštajnog direktorata ukrajinskog ministarstva odbrane, koji tvri da Rusija takođe utvrđuje oblast i delove Hersonske oblasti.

"Rusija gubi. Zato stvaraju odbrambene strukture tamo gde mogu, shvatajući da će morati da vode borbena dejstva na ovim linijama", rekao je Černjak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()