Rusi tvrde: Hibridna smrtonosna verzija korone razvijena u SAD

'Bostonski eksperiment' pokazuje da Americi nedostaje kontrola u istraživanju genetskog inženjeringa i sintetičke biologije, smatra ruski general

27.11.2022. 08:58
  • Podeli:
koronavirus2-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Hibridnu verziju korona virusa, koja spaja omikron verziju sa virusom soja Vuhan, razvili su istraživači na Univerzitetu u Bostonu u oktobru, tvrdi načelnik ruskih trupa za nuklearnu, biološku i hemijsku zaštitu general-potpukovnik Igor Kirilov.

"Univerzitet u Bostonu u oktobru je razvio himerni korona virus zasnovan na varijanti omikron i originalnom soju Vuhan. Hibridni virus koji su razvili Amerikanci ubio je 80 odsto zaraženih laboratorijskih životinja, uzrokujući atipične neurološke simptome i značajne povrede pluća", rekao je Kirilov novinarima uoči devete konferencije Konvencije o biološkom oružju, prenosi TASS.

Prema Kirilovu, "Bostonski eksperiment" pokazuje da u SAD nedostaje vladina kontrola u istraživanju genetskog inženjeringa i sintetičke biologije.

"Uprkos visokim biološkim rizicima, istraživanje je sprovedeno sredstvima američke vlade, ali bez odgovarajućeg odobrenja nacionalne službe za biološku bezbednost", istakao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()