Rusi uhapsili svog general-majora: Zvaničnik Ministarstva odbrane optužen za proneveru budžeta

Park "Patriot" otvoren je u Kubinki kod Moskve u junu 2015. godine

05.08.2024. 14:29
  • Podeli:
police-policija-lisice-hapsenje-uhicenje-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Zamenik načelnika glavnog Direktorata za inovativni razvoj pri ruskom Ministarstvu odbrane, general-major Vladimir Šesterov, priveden je u vezi sa slučajem pronevere budžetskih sredstava dodeljenih za projekat park "Patriot", saopštili su danas zvaničnici.

Predstavnica ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko izjavila je za agenciju RIA Novosti da će biti odlučeno koje mere će protiv njega biti preduzete. Direktor parka "Patriot" Vjačeslav Ahmedov već je ranije uhapšen u vezi sa ovim slučajem.

Prema istrazi, on i Šesterov su zajedno sa saučesnicima umešani u krađu budžetskih sredstava izdvojenih za aktivnosti i funkcionisanje Parka i kongesno-izložbenog centra.

Park "Patriot" otvoren je u Kubinki kod Moskve u junu 2015. godine.

Njegova površina je 3,5 hiljada hektara, a u njemu se nalaze glavni hram Oružanih snaga Rusije, Muzej Velikog otadžbinskog rata i izložbeni paviljoni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()