Rusija i Ukrajina razmenile još 50 zarobljenika

Ranije danas, vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio je razmenu zatvorenika sa Ukrajinom po formuli 50 za 50, navodi TAS S.

29.10.2022. 17:22
  • Podeli:
ruski_zarobljenici_foto_Twitter-1666252523080.webp Foto: Twitter

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je Ukrajina predala 50 ratnih zarobljenika, kao rezultat pregovaračkog procesa.

Ministarstvo je saopštilo da je 29. oktobra, kao rezultat pregovaračkog procesa, 50 ruskih vojnika koji su se nalazili u životnoj opasnosti vraćeno sa teritorije koju kontroliše kijevski režim, preneo je TAS S.

Ministarstvo je navelo da će vojnici biti prevezeni u Moskvu, gde će biti podvrgnuti lečenju i rehabilitaciji u medicinskim ustanovama.

Ranije danas, vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio je razmenu zatvorenika sa Ukrajinom po formuli 50 za 50, navodi TAS S.

Podsetimo, pre 10 dana Rusija i Ukrajina su razmenile 218 zarobljenika što je bila najveća razmena zarobljenika između dve strane do tada.

Među zarobljenicima je bilo 108 Ukrajinki, od čega su 12 civilne osobe

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()