Rusija izvršila vazdušni napad na Kijev: Eksplozije odjekivale dva sata

Trenutno nema izveštaja o povređenima

10.09.2023. 08:38
  • Podeli:
Tan2023-09-1005321640_0 ruski dron rat u ukrajini AP PhotoEfrem Lukatsky-64fd6421ae7a4.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ruske snage su rano jutros izvršile vazdušni napad na Kijev, a eksplozije su odjekivale širom ukrajinske prestonice i regiona skoro dva sata, dok su delovi pogođenih dronova pali na nekoliko centralnih okruga grada, saopštili su zvaničnici.

Svedoci su saopštili agenciji Rojters da su čuli najmanje pet eksplozija širom Kijeva, a na snimcima ukrajinskih medija vidi se da je više automobila oštećeno.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je jedna osoba povređena u Podilu, jednom od nastarijih naselja u gradu, i da je izbio požar u blizini jednog od gradskih parkova.

Krhotine oborenih dronova pale su na Darnjicki, Solomjanski, Ševčenkovski, Svjatošinski i Podilski okrug, saopštili su Kličko i gradska vojna uprava.

U okrugu Ševčenkovski, ostaci dronova izazvali su požar u stanu, koji je brzo lokalizovan. 

Trenutno nema izveštaja o povređenima, saopštio je na Telegramu Sergej Popko, načelnik kijevske vojne administracije.

Moskva redovno  vrši noćne napade na teritoriju Ukrajine, a u ruskom napadu u sredu je poginulo 17 ljudi u gradu Kostjantinovka, navodi Rojters.

Rusija: Uništeno osam ukrajinskih dronova i tri brza čamca kod Krima

Ruske snage su rano jutros oborile osam ukrajinskih dronova iznad Crnog mora u blizini Krima i uništile tri desantna čamca u priobalnim vodama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Osujećen je pokušaj kijevskih vlasti da bespilotnim letelicama napadnu objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurne jedinice protivraketne odbrane uništile su osam bespilotnih letelica iznad voda Crnog mora, kod obale Republike Krim”, saopštilo je ministarstvo, prenosi TASS.

Vojni gliseri američke proizvodnje, koji su prevozili ukrajinske desantne snage prema ruskom poluostrvu Krim, uništeni su severoistočno od Zmijskog ostrva, saopštilo je ministarstvo na Telegramu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()