Rusija prva uskočila u pomoć: Avion sa humanitarnom pomoći sleteo u poplavama pogođenu Libiju

Broj mrtvih u gradu Derna premašio je 11.000

15.09.2023. 18:11
  • Podeli:
Derna Libija oluja-65021c0875526.webp Foto: Anadolija

Avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije sa tovarom humanitarne pomoći sleteo je danas na aerodrom u Bengaziju, na severoistoku Libije, javio je libijski novinski portal "El Vasat".

U izveštaju se navodi da je avion dopremio "tehničku i medicinsku opremu u Libiju", a stigle su i ruske spasilačke ekipe.

Pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije saopštila je ranije da je, u skladu sa odlukama predsednika Vladimira Putina, poslalo avion sa tovarom humanitarne pomoći u Libiju, koju su pogodile teške poplave.

U saopštenju se navodi da tovar sadrži "šatore, ćebad, mobilne generatore struje i sisteme za rasvetu, koji su neophodni za održavanje života stanovništva pogođenog poplavom", preneo je TASS.

Pored toga, Libija će dobiti spasilačke komplete za rad u zoni vanredne situacije.

Prema podacima libijskog Crvenog polumeseca, broj poginulih u Derni, gde je poslije udara ciklona pukla brana, premašuje 11.000. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()