Ruska duma usvojila zakon o raskidu sporazuma Saveta Evrope

Prethodno je Savet Evrope izbacio Rusiju iz ovog tela 16. marta prošle godine

16.02.2023. 17:44
  • Podeli:
moskva pixabay-63ee5d4abad8f.webp Foto: Pixabay

Ruska Državna duma usvojila je danas zakon o ukidanju međunarodnih sporazuma Saveta Evrope koji se tiču Rusije.

Zakon je donet na predlog predsednika Rusije Vladimira Putina i tiče se ukupno 21 dokumenta, među kojima su Konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, Konvencija o suzbijanju terorizma i Povelja Saveta Evrope, prenose RIA Novosti.

"U vezi sa prekidanjem članstva Rusije u Savetu Evrope, od 16. marta 2022. godine pomenuti međunarodni sporazumi smatraće se prekinutim kada se radi o Rusiji", navodi se u dokumentu.

Podsetimo, Savet Evrope je 16. marta prošle godine izbacio Rusiju iz ovog najvećeg tela za ljudska prava na kontinentu u potezu bez presedana zbog invazije Moskve i rata u Ukrajini.

U oktobru je Parlamentarna skupština Saveta Evrope priznala Rusiju kao terorističku državu, preneo je ruski Insajder.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()