Ruske trupe u Belorusiji započinju taktičke vojne vežbe

Iz saopštenja ne proizilazi kada i gde u Belorusiji će se održati ove vojne vežbe.

19.12.2022. 10:08
  • Podeli:
beloruska vojska reuters-63a029f874e96.webp Foto: Reuters

Ruske trupe koje su u oktobru premeštene u Belorusiju započeće taktičke vojne vežbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. 

"Posle obavljenih taktičkih vežbi će komanda izneti završnu procenu borbene gotovosti i spremnosti jedinica", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. 

Iz saopštenja ne proizilazi kada i gde u Belorusiji će se održati ove vojne vežbe. 

Rusija je u oktobru poslala oko 9.000 vojnika u Belorusiju, prenosi Interfaks. 

Nakon tri godine, ruski predsednik Vladimir Putin danas dolazi u posetu Belorusiji gde će obići ruske trupe razmeštene u toj zemlji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()