Ruski avion sa 30 putnika greškom sleteo na zaleđenu reku

Srećom, nije bilo žrtava

28.12.2023. 16:26
  • Podeli:
avion zaleđena reka TelegramВосточно-Сибирская транспортная прокуратура-658d938dee461.webp Foto: Telegram@Восточно-Сибирская транспортная прокуратура

Avion "antonov-24" sa 30 putnika sleteo je na zaleđenu reku u blizini aerodroma na dalekom istoku Rusije u četvrtak zbog greške pilota, saopštilo je tužilaštvo.

An-24 kompanije "Polar erlajns" bezbedno je sleteo na reku Kolima u blizini Zirjanke u regionu Jakutije, saopštili su tužioci.

"Prema preliminarnim informacijama, uzrok ovog vazduhoplovnog incidenta je bila greška posade aviona“, saopštilo je tužilaštvo.

Tužioci su objavili slike letelice na zamrznutoj reci reci, dok je list Izvestija objavio je fotografije putnika tokom iskrcavanja.

"Avion An-24 sleteo je van piste Aerodroma Zirjanka. Nije bilo žrtava“, navodi se u kratkom saopštenju "Polar erlajnsa".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()