Ruski raketni sistemi uništili 30 ukrajinskih dronova

Dronovi su eliminisani u Donbasu, Zaporožju i Hersenskoj oblasti

22.10.2023. 19:42
  • Podeli:
Avdejevka Ukrajina Reuters-6527e7dbc23a1.webp Foto: Reuters

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 30 ukrajinskih bespilotnih letelica u Donbasu, Zaporožju i Hersonskoj oblasti i presreli osam raketnih sistema HIMARS, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Presretnuto je osam projektila višecevnog raketnog sistema HIMARS i četiri iz višecevnog raketnog sistema `uragan`", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dronovi su eliminisani u blizini naselja Lozovoje, Gornjak u Donjeckoj Narodnoj Republici, Kuzmino u Luganskoj Narodnoj Republici, Očeretovatoje, Novofjodorovka, Kopani, Žovtnevoje u Zaporoškoj oblasti, Sagi i Ribalče u oblasti Herson, preneo je TASS.

Pored toga, u rejonu dva naselja Donjecke Narodne Republike eliminisana su skladišta municije i goriva 128. brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske, navodi se u saopštenju.

Jedinice ruske borbene grupe Zapad, uz podršku avijacije i artiljerije, porazile su ukrajinsko ljudstvo i opremu iz tri brigade u oblasti Južnog Donjecka, navodi rusko Ministarstvo odbrane. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()