Ruski ratni brodovi uplovili u luku Čitagong u Bangladešu

Prethodna poseta ruskih mornara Bangladešu dogodila se pre 50 godina

12.11.2023. 10:32
  • Podeli:
ruska pacifička flota x@RussEmbDhaka-65509b8cd01a7.webp Foto: X@RussEmbDhaka

Dva velika protivpodmornička broda ruske Pacifičke flote "Admiral Tribuc" i "Admiral Pantelejev", kao i tanker "Pečenga", uplovili su u luku Čitagong u Bangladešu.

Oba broda su se usidrila u luci Čitagong, koja se smatra glavnom morskom lukom te južnoazijske zemlje, a ruski mornari stigli su u Bangladeš prvi put posle skoro pola veka, prenosi TASS.

Prethodna poseta ruskih mornara Bangladešu dogodila se pre 50 godina kako bi se sprovela jedinstvena operacija čišćenja i deminiranja luke Čitagong.

"Tada je jedan odred ruskih brodova došao u ovu mladu republiku, koja je stekla nezavisnost 1971. godine, kako bi je spasio od humanitarne katastrofe. Lučke vode su minirane nakon rata za nezavisnost, a pored toga, ovde je potopljeno na desetine brodova", rekao je ambasador Rusije u Bagladešu Aleksandar Manticki u intervjuu za TASS.

Kako je primetio počasni konzul Ruske Federacije u Čitagongu, Ašik Imran, sada su ruski mornari ponovo došli u Čitagong, ali ovog puta isključivo u prijateljsku posetu.

"Ovo je dokaz da su odnosi između naše dve države I sada na veoma visokom nivou", rekao je Ašik Imran.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()