Ruski sud proglasio krivim muškarca koji je na internetu postavio sliku LGBT zastave

U ponedeljak je osuđena i žena koja nije htela da skine minđuše u bojama duge

01.02.2024. 17:29
  • Podeli:
lgbt_zastava_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Ruski sud u Volgogradu saopštio je da je danas proglasio krivim jednog muškarca zbog toga što je na internet postavio fotografiju LGBT zastave.

Sud je naveo da se Artjom P. pokajao za svoje delo i da je priznao krivicu, a da mu je naloženo da plati simboličnu kaznu od 10 evra, preneo je Rojters.

Sud u Nižnjem Novgorodu osudio je u ponedeljak na pet dana administrativnog pritvora ženu kojoj je u kafiću prišao muškarac i zahtevao od nje da skine minđuše u bojama duge, saopštila je grupa za prava LGBT osoba Aegis.

Kako se navodi, žena je pozvana u policijsku stanicu pošto je muškarac koji je snimio njihov susret, objavio snimak na internetu.

To su prve dve presude u Rusiji protiv LGBT osoba, a taj pokret je Moskva prošle godine proglasila za ekstremističku organizaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()