Rusko Ministarstvo odbrane: Jurišni helikopter Mi-24 se srušio kod obale Krima

Služba traganja i spasavanja je na mestu nesreće

10.04.2024. 13:42
  • Podeli:
profimedia-0765301582 helikopter Mi-24 rusija-66167afde55b2.webp Foto: Profimedia

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se danas oko 06.00 časova po moskovskom vremenu srušio jurišni helikopter Mi-24 tokom redovnog leta iznad Crnog mora u blizini zapadne obale Krima.

Preliminarni uzrok pada je kvar helikoptera, navodi se u saopštenju, preneo je Interfaks.

Ministarstvo je navelo da je služba traganja i spasavanja na mestu nesreće.

Transportno-borbeni helikopter Mi-24 "Krokodil" je projektovan za povećanje vatrene moći i mobilnosti kopnenih jedinica. 

Serijski se proizvodi od 1971. godine. Mi-24 je izvezen u više od 30 zemalja i još uvek je jedan od najčešćih jurišnih helikoptera u svetu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()