Rusko Ministarstvo odbrane: SAD odgovorne za napad na Sevastopolj

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak za teroristički napad nakon što su Oružane snage Ukrajine napale Sevastopolj

23.06.2024. 17:41
  • Podeli:
Sevastopolj_Krim_ratni brod_Ruska mornarica_Foto Pixabay-64022e9c20418.webp Foto: Pixabay

Sjedinjene Američke Države, zajedno sa ukrajinskim vlastima, odgovorne su za namerni raketni udar ukrajinskih oružanih snaga na Sevastopolj, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Sve komande za letove za američke operativno-taktičke rakete ATACMS unose američki stručnjaci na osnovu izviđačkih podataka SAD... Dakle, odgovornost za namerni raketni napad na civile u Sevastopolju leži prvenstveno na Vašingtonu, koji snabdeva Ukrajinu oružjem, a takođe i na kijevskom režimu, sa čije teritorije je izvršen ovaj udar", navodi se u saopštenju.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak za teroristički napad nakon što su Oružane snage Ukrajine napale Sevastopolj.

"Istražni komitet Rusije utvrđuje okolnosti incidenta i lica umešanih u teroristički napad, čijim će radnjama biti data pravna ocena", navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim podacima, u raketnom napadu Oružanih snaga Ukrajine poginulo je pet osoba, među kojima i troje dece, a povređeno je više od 100 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()