SAD: Napadač na muža Nensi Pelosi proglašen krivim i na sudu države Kalifornije

Porota u Kaliforniji osudila je Dejvida Depapea za otmicu, provalu, ograničavanje slobode kretanja, pretnje članu porodice javnog službenika i zastrašivanje svedoka

22.06.2024. 23:30
  • Podeli:
dejvid depape, napad na muža nensi pelosi, 28 okt 2022 - profimedia (2)-6656a75356a11.webp Foto: Profimedia

Nakon što je prošle godine osuđen na federalnom sudu, desničarski teoretičar zavere koji je čekićem napao supruga bivše predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokratu Nensi Pelosi, proglašen je krivim u petak i na državnom sudu Kalifornije za niz optužbi, preneli su danas američki mediji.

Porota u Kaliforniji osudila je Dejvida Depapea za otmicu, provalu, ograničavanje slobode kretanja, pretnje članu porodice javnog službenika i zastrašivanje svedoka, prenosi Rojiters.

Osuđujuća presuda na državnom sudu Kalifornije mogla bi Depapeu da produži zatvorsku kaznu iako je u maju bio osuđen na 30 godina zatvora zbog pokušaja otmice i napada na člana porodice federalnog službenik

Depape (44) provalio je u kuću Pelosijevih u San Francisku i udario Pola Pelosija čekićem u ranim jutarnjim satima 28. oktobra 2022. godine, dok je Nensi Pelosi još bila na položaju predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Državne optužbe protiv Depapea potencijalno nose moguću kaznu doživotnog zatvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()