SAD: Žena uspela da pobegne godinu dana nakon otmice, kidnaper uhapšen

Žena je uspela da potraži pomoć na pumpi godinu dana nakon što je oteta

19.02.2023. 16:35
  • Podeli:
nasilje_pixabay-1665648209619.webp Foto: Pixabay

Žena koja je navodno oteta pre skoro godinu dana dok je putovala širom SAD, pobegla je od svog kidnapera, tako što je pomoć zatražila na benzinskoj pumpi u Nju Džerziju, saopštile su vlasti u petak.

Godinu dana je držao zatočenu

Džejms V. Parilo optužen je da je držao ženu protiv njene volje godinu dana pre nego što je pobegla i zatražila pomoć na benzinskoj pumpi ranije ovog meseca, saopštile su vlasti u petak.

Žena je 7. februara potražila pomoć na benzinskoj pumpi u okrugu Berlington i rekla da je kidnapovana pre godinu dana, saopštila je kancelarija državnog tužioca.

"Čuo sam viku iz svoje kancelarije. Žena je utrčala u radnju koja se nalazi u sklopu pumpe te je zaključala vrata za sobom. Bila je potresena i plakala je. Rekla nam je da ju je muškarac oteo pre godinu. Imala je podlive po vratu. Rekla je da je ranije isplanirala kako želi da pobegne od otmičara baš tako što će otrčati do benzinske pumpe i zaključati se unutra", rekao je vlasnik pumpe Bobi Mejdan.

Dodaje da je video muškarca kako trči iza žene, ali kada nije mogao da stigne do zaključane benzinske pumpe, okrenuo se i otišao.

Nakon toga, vlasnik je pozvao policiju, a Parker je uhapšen brzo nakon prijave, 7. februara ove godine.

Prvo su bili u vezi, posle je držao nasilno zatočenu

"Džejms Parilo i žena su boravili u iznajmljenoj sobi oko dve nedelje pre nego što je uspela da pobegne nakon što je bila napadnuta. Ona je pobegla iz kuće bez ičega osim šortsa i košulje po vremenu od 42 stepena", rekao je državni tužilac.

Džejms Parilo se tereti za otmicu prvog stepena, davljenje drugog stepena i teški napad.

"Takođe, tereti se za krivično delo ograničavanja slobode kretanja trećeg stepena. Osim toga, suočava se i s optužbom trećeg stepena za opstrukcije tokom privođenja te odbijanje da da uzorak DNK za analizu.

Osumnjičeni se nalazi u zatvoru okruga Berlington do suđenja, prenosi RTS.

Žrtva i osumnjičeni, upoznali su se na benzinskoj pumpi, u Novom Meksiku, februara 2022. godine, kada joj se predstavio kao Bret Parker. Tom prilikom, on ju je zamolio da ga odveze do Arizone. Nakon tog susreta ostali su u kontaktu, a nedugo zatim stupili u vezu.

Nakon što su bili krako vreme u vezi, fizički je napao i držao u zatočeništvu narednih godinu dana.

Priliku za beg je našla na benzinskoj pumpi, u blizini mesta gde je živela sa osumnjičenim, prenosi RTS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()