Sahranjen kuvajtski emir šeik Navaf al Ahmed al Sabah

U Kuvajtu je zbog smrti šeika Navafa proglašeno 40 dana žalosti

17.12.2023. 09:43
  • Podeli:
Tan2023-12-1709121660_6 emir šeik navaf al ahmad al sabah foto AP PhotoJaber Abdulkhaleg-657eb497a5dd1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jaber Abdulkhaleg

Kuvajtski emir šeik Navaf al Ahmed al Sabah sahranjen je danas u Kuvajtu.

Šeik Navaf, koji je juče preminuo, sahranjen je na groblju Sulaibikat nakon molitve u džamiji Bilal bin Raba.

Navafov naslednik, šeik Mešal al Ahmed al Sabah (83) prisustvovao je molitvi pre sahrane, uz članove vladajuće porodice Al Sabah i predsednika kuvajtskog parlamenta, preneo je Rojters. 

Agencija navodi da je trogodišnja vladavina šeika Navafa kao emira bila relativno kratka za kuvajtske standarde i da je bila narušena njegovim lošim zdravstvenim stanjem. 

Njegov prethodnik i brat, šeik Sabah al Ahmad al Sabah, vladao je 14 godina i oblikovao spoljnu politiku Kuvajta.

Zvaničnici iz celog sveta odali su počast šeiku Navafu, koji je tokom šest decenija u javnoj službi bio ministar odbrane, unutrašnjih poslova i rada, kao i zamenik načelnika nacionalne garde.

U Kuvajtu je zbog smrti šeika Navafa proglašeno 40 dana žalosti i najavljeno je trodnevno zatvaranje svih zvaničnih institucija, javila je kuvajtska agencija Kuna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()