Sančes ponovo izabran za premijera Španije

Novi mandat Sančesa na čelu španske vlade podržalo je 179 poslanika

16.11.2023. 13:56
  • Podeli:
pedro sančez reuters-64748976d84c0.webp Foto: Reuters

Španski premijer Pedro Sančes ponovo je danas izabran za premijera te zemlje nakon što je dobio podršku većine poslanika u parlamentu.

Novi mandat Sančesa na čelu španske vlade podržalo je 179 poslanika, a 171 protiv, prenosi španski "Pais". 

Uzdržanih nije bilo.

Današnje glasanje usledilo je nakon skoro dva dana debate među stranačkim liderima u parlamentu, koja je bila usredsređena na kontroverzan sporazum o amnestiji za pristalice katalonske nezavisnosti, na koji je Sančes pristao kako bi zauzvrat dobio podršku da bi bio izabran za premijera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()