Sančez mora da svedoči: Premijer Španije pozvan u sud zbog navodne korupcije svoje supruge

Supruga španskog premijera iskoristila je prošle nedelje pravo da ne svedoči pred sudom u Madridu za navodnu korupciju

22.07.2024. 12:39
  • Podeli:
pedro sančez reuters-64748976d84c0.webp Foto: Reuters

Premijer Španije Pedro Sančez je pozvan da svedoči u istrazi o optužbama za navodnu korupciju i trgovinu uticajem za koje se tereti njegova supruga Begonja Gomez.

"Ovaj slučaj naterao je u aprilu ove godine Sančeza da razmisli o ostavci", navodi se u današnjem saopštenju suda, prenosi BBC.

U saopštenju suda je potvrđeno da će istražni sudija Huan Karlos Pejnado 30. jula otići u Palatu Monkloa, zvaničnu rezidenciju španskog premijera.

Supruga španskog premijera iskoristila je prošle nedelje pravo da ne svedoči pred sudom u Madridu za navodnu korupciju i trgovinu uticajem.

''Moja klijentkinja nije svedočila, ne zato što ima nešto da krije, ne zato što ne želi da daje objašnjenja, već zato što joj je odbrana preporučila da ne svedoči", rekao je njen advokat Antonio Kamačo, preneo je ranije španski dnevnik Pais.

Prema rečima advokata Kamača, sudija teži ''širokoj” istrazi koja prevazilazi granice koje je postavio Pokrajinski sud u Madridu, čime se "dodatno krše prava Gomezove".

''Sudija ne treba ništa da istražuje, već treba da navede šta je predmet istrage. Ne razumemo čime se rukovodi istražni sud“, poručio je Kamačo.

Krajnje desničarska partija Voks, koja se naknadno priključila tužbi protiv Gomezove, navela je da je njeno odbijanje da svedoči ''ismejavanje svih Španaca i španskog pravosuđa''.

Nakon što su prvi put objavljene optužbe, Sančez je razmatrao mogućnost da podnese ostavku, ali je posle nekoliko dana saopštio da to neće učiniti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()